retsag.hu > Városunk > Képtár > Szent István Napok 2021
Frissítve: 2022.01.05.
-
-
Szent István Napok - 2021

Igazi fesztivál hangulatot varázsolt a Nagyparkoló térre a szervező Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a Városi Önkormányzat ünnepén. Az augusztusi hosszú hétvégén már előző évben is kétnapos eseménysor várta a város lakosságát. Ezt a hagyományt követte az idei rendezés. A tér sarkában felállították a nagyszínpadot, amelyen az estek folyamán látványos fényshow kísérte, egészítette ki a produkciókat. 20-án, 16 órától a terület másik részén különféle alkalmak főképpen a gyermekek szórakoztatását szolgálták. Ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, bohóc lufihajtogató, sőt még popcornt is vehettek, akik majd az esti programok alatt ropogtatni szeretnének. A környező vendéglátó helyek is felkészültek arra, hogy a látogatók felkeresik őket egy-egy italért, fagylaltért, süteményért. A parkoló teljes egészében lezárásra került, amit igazolt, hogy több eseményen olyan “telt ház” fogadta a fellépőket, hogy a 2-es útig szinte tele volt a tér. A rendezvény biztosítását mindkét napon kezdettől a befejezésig a rétsági Polgárőr Egyesület önkéntesei vállalták. Az események az előre meghirdetett tervek szerint követték egymást. Ezért szinte felsorolni sem lenne érdemes, de a fellépők joggal tarthatnak számot arra, hogy a plakáton túl megemlítsük őket. Tény, hogy a két nap alatt különböző´ korosztálynak, különféle érdeklődési kört szórakoztatva, több műfajban került sor igényesen felépített produkciókra. Valamennyi élő koncert volt, ami manapság nem megszokott egy teljes sorozat alatt.

Első napon inkább a gyerekeknek szólt a délutáni koncert Rutkai Bori Banda előadásában. A színpadi átállást követően az est sztárvendégei következtek. A TNT együttes ismert dalait a közönség együtt énekléssel tapsokkal fogadta. Az immár 25 éves banda a tőle megszokott lendületes showval ragadta magával a közönséget. Az újabb átállás idejére ezennel a tűzijáték kötötte le az addigra már nem csak a teret, hanem a környező utcákat is megtöltő közönséget. Idén új helyszínről repültek az eget átrajzoló rakéták, így jobban láthatóan, új elemeket is beépítettek. Ezzel még nem ért véget a nap – mint máskor szokott – hanem a pódium rivaldafényében a Mystery Gang együttes adott elő az előzőeknél keményebb, rockos műsort.

A második nap Magos zenekar koncertjével kezdődött. A népzenei alapokra épülő hagyományos hangszereken megszólaló muzsikájuk elsősorban Erdély (Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld) és a Kis-Magyarország (Szatmár, Dunántúl) területeinek dallamait hozták el nekünk. Újabb színpadi átállás után a fiatalnak számító – 7 éve alakult – Margaret Island együttes adott valóban fiatalos, lendületes koncertet. A napot ezennel is egy különleges „tüzes produkció” zárta. Az Aserdus formáció tűzzsonglőrei valóban különleges, kivételes produkcióval zárták a fesztivált.

Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
-
Linkajánló a témához: